Leatherface (2017)


IMDB | RT


»There is aboslutely nothing under the mask, which is what makes him so frightening.«
– Gunnar Hansen, originalni Leatherface

Prej bo Filmožer oklican za najbolj popularen blog na svetu, kot si bodo hollywoodski kravatarji upali priznati, da je franšiza The Texas Chain Saw Massacre po štirih dekadah nenehnih predelav, »širjenja mitologije«, »zapolnjevanja lukenj« in »psihološkega seciranja glavnega lika«, po borih blagajniških izkupičkih ter svoji notorično nesmiselni pripovedni liniji, preprosto mrtva. Leto 2017 je tako spet čas, da pozabimo na vse tiste »stare govorice« (prejšnje filme) in tokrat čisto zares(!), enkrat in za vselej razčistimo, kaj se je dejansko(!!) dogajalo s kultnim teksaškim psihopatom v plenicah, da ga bomo pri ponovnih ogledih briljantnega Hooperjevega originala lažje… razumeli? Sočustvovali z njim? Navijali zanj? Imeli drugačno perspektivo dogodkov? Da v resnici gre za tragičen ljubezenski lik? Za superherojskega zlikovca? Za izgubljeno dušo na poti maščevanja? Sure. Zakaj pa ne – raje to, kot pa brezdušno rakotvorno skrpucalo izpod rok sicer zanimivega pariškega režijskega dvojca (À l’intérieur), ki ne deluje niti kot origin story (film je tako irelevanten, da bi ga lahko prodali pod dobesedno katerimkoli imenom), niti kot samostojni predstavnik strašljivega žanra. Ostalih novejših različic si sicer (še) nisem uspel pogledat, a si težko predstavljam kaj bolj nadležnega in mukotrpnega.

P.S. če se kdo sprašuje o moji neaktivnosti na blogu – I blame this movie 😛


Ocena: 2/10


 

Advertisements

2 thoughts on “Leatherface (2017)

  1. A ha — JAZ se sprašujem o tvoji neaktivnosti. 🙂 In si ob tako duhovitem, artikuliranem zapisu vedno znova želim, da bi bila pogostejša. Ampak kaj čmo. 😉
    Sicer pa ja, tegale nisem videl in ga tudi ne bom, a kot bi rekel Morpheus: “I Know EXACTLY what you mean.” Totalen šit, sploh letošnje leto za grozljivke je porazno. Kot-da srhljivi klovn? Zamorci, lepo vas prosim. Original Teksaške motorke je verjetno prava mojstrovina, krvava Notranjost taistega režiserja pa se mi takisto sploh ni zdel slab, prav nasprotno.

    Liked by 1 person

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s